空間本質-純粹
Spatial Essence-Purely

辦公室坐落在公園旁,窗外望去是一片綠意。舒適的工作環境,提供了我們最初的設計構想。

The office is adjacent to the Park, over which it enjoys views. The park provides a comfortable working environment and also inspired us with original idea for the design.

於設計規劃上的構想;首先將原有隔間拆除、空間配置皆調整與窗戶位置產生軸線關係,再將大面積牆面以單純水泥粉刷打底,最後上漆。沒有過多強烈設計手法,輕鬆自在、悠然沉靜的空間氛圍,呈現出純粹的設計感。

On the conception of design was, first, to remove all the partitions. The spatial configuration was then adjusted to the axis of the window and the large walls were coated with cement and painted. There was little renovation, and the atmosphere around the office was comfortable, leisurely and quiet.

空間中金屬架書櫃除了界定工作領域與開放區域外,可以是做書本收納,也可以做為物件展示使用,成為承載生活的容器,豐富空間表情。

剔除繁複的加工裝飾,主要在於材料本質的運用。以純粹的基調搭配畫作與裝飾品點綴、透過時間的光影變化,空間自然就被賦予了生命和更多的可能性。

We adopted natural, simple materials instead of complicated decoration, which was important. On the other hand, simple concept fits with paintings and ornamentation, so it will be changed over time, reflecting different tastes. The space offers many opportunities.

回歸一句對生活的態度:生活本來就無須預設太多立場,本身就擁有著各種的可能性。

To center on a saying about the attitude towards life: No extra presumptions are needed in life as life itself is full of possibilities.