原生
Native

業主對居家品質想法,欲回歸於一種內斂不浮誇的設計面向。熱衷於自然.原生質感的空間氣息,一樓大面積地板選用深灰色盤多磨材質,搭配風化木皮,及串連一二樓空間的清水模壁面,在鐵件工業精緻質感及玻璃輕巧的表情相互襯托下,營造沉穩自然、簡約大氣的居家氛圍下,仍帶有細部的豐富感。

The owner wishes to adopt a subtle and refined design for his/her idea of quality of living. Centering on the natural and native aurora, large area of dark gray pandomo material was used for the first floor, complementing the weathered veneer and connecting the architecture concrete wall spanning the first and second floor. A calm, natural and simplified domestic atmosphere was created through the contrasting effect between the sophisticated texture of industrial iron element and delicate glass expression, carrying a subtle sense of fullness.

在挑高的設計條件下,利用大面清水模壁面,輔以三盞輕巧半穿透的編織網吊燈,藉由空間線條,將視覺從低處網高處延伸。挑空公共區域是家人生活重心,虛與實的材質在空間產生交錯,增加空間層次,放大空間感,讓動線與視覺自然流暢,並藉由光線的穿透性互相串連而更顯寬敞。

With the high ceiling design, massive architecture concrete wall, and three lightweight, transflective weave chandeliers, we were able to visually expand the height of the wall. The heightened public area is the living center of the family. With the sense of virtual elements intertwined with tangible materials in the living space, we were able to bring the entire space into another level and expand the sense of space in order to create a smooth traffic flow and non-obstructed vision. The entire space is interconnected and widened through penetration of lights.

為了傳達更多耐人尋味的深度,運用間單的材料,建構視覺畫面的力道,用富於質感的材質,寫意境的極簡、內斂,嘗試追求一種恆久的情境。

To convey a more intriguing and profound depth, we used simple materials to construct a visual image with defined strength. Materials with sophisticated touch were used to portrait a simple, subtle artistic conception that pursues a sense of eternity.