慢活
Slow Living

基地所處位置視覺遠眺關渡平原及一片樹梢綠意,反映出業主本身對居住環境生活的態度,喜好自然、呼吸、光線、流動,期盼在繁忙的都市生活中,有一處可輕鬆喘息的空間。業主的感性思維,勾勒出細微溫暖的空間概念及氛圍。

The base is located where the resident can look out to distant views like the Kuantu plain and an extensive canopy of trees. It reflects the client’s attitude toward his living environment and his love of nature, fresh air, sunshine, and the circulation of air and water. He aspires to have a space where he can get a respite from the hustle and bustle of city life. His affective thinking draws the outline of a delicate and warm living space and ambiance.

整體設計著重在展現自然感與簡約線條之美,開放的公共空間,從客廳延伸到餐廳及客房,利用金屬雷射切割屏風及拉門作為介面,保留了視覺連結的穿透感,並兼具獨立運用的彈性空間。木皮搭配黑色金屬屏風,協調出自然紋理與工業精緻的質感表現。

The overall design is focused on expressing a sense of naturalness and the beauty of simple lines. The indoor open space extends from the parlor to the dining room and the guest room. A laser cut steel screen and sliding doors serve as an interface that keeps the continuity of visual connections while allowing for flexible partitioning. The wooden lining wall and the black steel screen blend with each other to bring out a combination of natural texture and sophisticated industrial texture.

透過光線的流竄,呈現出溫潤自然的空間氛圍。大片窗戶的綠意為視覺帶來出色的借景效果,又何需刻意裝飾與華麗的材料。

Through the flow of light, a warm and natural ambient atmosphere is created. Large windows serve the purpose of borrowing scenery by bringing the lush greenery outside into view. What is the need for extra decorations and ornate materials?

將設計回歸居家的本質,空間的生命,因著生活的態度,才正要開始…….

The design is an attempt to get back to the essence of home life. The life of space, because of the attitude of the person inside toward life, is just about to begin….