宅的溫度
Temperature of House

面對科技研發產業緊湊的生活步調,在與設計師溝通的過程中了解到,屋主期盼一個居家本質,回歸於乾淨簡約不浮誇的設計面向。

Considering the fast pace of life in the high-tech industry, the designer, as communicating with the client, finds that the kind of home he aspires to have is in essence one that gets back to the clean, simple, and non-hyperbolic aspects of design.

以本案來說,擁有良好的視野景觀和採光。基於這樣的條件,光線就成為本案的設計主軸。為了讓光線的穿透不受隔間限制,拆除原有書房隔間,開放出閱讀空間,使得客廳、餐廳與書房三者之間藉由光線的穿透性互相串連而更顯寬敞,打造一個最舒適自在的生活空間。

Take this case as an example. As the house has a good view and enough sunshine, light becomes the axis of the design. In order for light to penetrate the whole house without being blocked by compartments, the walls of the study have been removed. The parlor, the dining room and the study become interlinked, which looks more spacious because of the uninterrupted flow of light. It provides a comfortable and easy living space.

整體設計著重在簡單俐落的線條中,注入溫暖的元素。在部分以亮面不繡鋼天花及細緻吊燈質感點綴其中,成為視覺焦點,在刻意營造的衝突中,同時給予了空間獨特的個性表情。

The overall design is focused on the creation of simple and clear-cut lines and the fusion of warm elements. Decorations with bright surface stainless steel ceiling and exquisite chandeliers are eye-catching because they are conflicting elements put together intentionally, shaping at the same time an expression unique to the surrounding space.

隨著木質壁面引領至私密的臥室空間,相對於開放空間的溫潤清澈質感,設計師則將主臥鋼刷木皮染灰黑,搭配以深色壁紙,營造出沉穩安靜的睡眠空間。

Follow the wooden lining wall to the private bedrooms. As compared with the warm and clean texture of the open space outside the bedrooms, these rooms are decorated with grey black steel brush veneer and dark-colored wallpaper, creating a calm and quite sleeping environment.

設計師利用材質質感及顏色的轉換,每個角落都有屬於自己的氣息,更豐富了生活的美妙樂章。

The designer makes a good use of different materials and colors to create a unique feature for each living corner. It enriches the music of life.